Om NJSK Havkonkurrence

NJSK [Nordjysk Småbådsklub] skriver et lille stykke Danmarkshistorie, når de inviterer til NJSK Havkonkurrence fra lørdag den 28. maj kl. 08.15 til søndag den 29. maj kl. 15.15. Hirtshals Marinas havnemester, Peter Pallesen, bekræfter, at det aldrig før i havnens historie er sket, at 80 småbåde er stævnet ud på samme tid, hvilket bliver tilfældet, når starten går til den 31 timer lange konkurrence. Samtidigt inviterer Hjørring kommune til verdens første folkemøde om naturen i Hirtshals, kaldet Naturmødet, med temaet “Natur – ressource eller helligdom”, her vil NJSK indgå som en naturlig del, med fremvisning af både, fiskeudstyr og rigtige lystfiskerhistorier ved Marinaen om fredagen.

Fuldtegnet på fem dage
Da NJSK søndag den 24. januar åbnede tilmeldingen til deres kommende Havkonkurrence, gik det over al forventning. Efter blot 5 dage var hele 186 personer tilmeldt, fordelt på de maksimale 80 både, hvilket er over en fordobling i forhold til sidste år, da jomfrukonkurrencen tiltrak 96 deltagere, fordelt på 36 både fra hele landet. Da der erfaringsmæssigt er et frafald i forbindelse med ethvert småbåds-arrangement, har NJSK dog oprettet en venteliste, som alle – store som små – er velkomne til at skrive sig på. Havkonkurrencen tilgodeser nemlig både dem der sejler langt til havs, og dem der fisker kystnært. Præmiekategorierne spænder således over alt, fra de vrag-glade torsk, sej og langer, til de mere kystnære fladfisk, og for at give flest mulig chancen for en tur på podiet, kan hver deltager kun vinde en enkelt kategori.

Præmiebord med vokseværk
Garmin er hovedsponsor for NJSK Havkonkurrence, men alle er velkomne med sponsorpræmier og udstillingsstand til konkurrencen. Flere medlemmer og sponsorer har allerede henvendt sig med præmier, så præmiepuljen – der i skrivende stund er oppe på 50.000 kr. – vokser dag for dag. Indvejningen af fisk starter søndag kl. 14.00, mens selve præmieoverrækkelsen finder sted kl. 17.00. Begge dele foregår ved Marinaen, og alle interesserede er naturligvis inviteret til den folkefest det altid er, når næsten 200 lystfiskere præsenterer deres drømmefangster!

Skulle NJSK Havkonkurrence blive aflyst begge dage, grundet dårlige vejrforhold, flyttes konkurrencen til den 13.-14. august.

Bådene inden starten i 2015 fra Hirtshals Havn

Bådene inden starten i 2015 fra Hirtshals Havn

Thomas Helenius Christensen med vindertorsken på hele 15,5 kilo (renset vægt) fra 2015

Thomas Helenius Christensen med vindertorsken på hele 15,5 kilo (renset vægt) fra 2015